WIE ZIJN WIJ

Genieten staat bij Prisirie voorop. Producten van Prisirie zijn met plezier gemaakt. Geproduceerd in Nederland op basis van authentieke Afro-Latijnse recepten die van generatie op generatie doorgegeven zijn. Een nieuwe smaaksensatie binnen de Nederlandse keuken?

 

Maak kennis met onze verrassende sauzen die bestaande en nieuwe gerechten nóg lekkerder maken.

Surinaamse vlag Prisiri
nederlandse vlag prisiri


WAT BETEKENT PRISIRIE

Leuk feitje als je het woord Prisirie op het internet zou gaan opzoeken dan kom je op verschillende betekenissen. Het kan betekenen aardig, grappig, leuk, pret, 

maar voornamelijk plezier en vrolijkheid. 

Wij willen met passie, plezier en vrolijkheid brengen bij een ieder aan tafel. 

 

 

 

 HET VERHAAL

 • blank

  1965 - Suriname

  Mijn moeder is geboren in het gebied Coronie in Suriname (1 januari 1965). Ze komt uit een gezin van 7 kinderen, die bestaat uit haar vader: een voormalige soldaat, later boer die groente en fruit teelde en kokos olie maakte (Coronie staat in Suriname bekend om zijn kokospalmen).

  Mijn moeder maakte samen met haar moeder (mijn oma) en zussen (vanaf haar 11de) de lekkerste sappen, gerechten en gebak met ingrediënten van eigen bodem. Waar haar zussen op den duur verder keken, bleef zij samen met haar moeder doorgaan. Producten werden verkocht op straat en aan de buren. Mijn oma was zeer dankbaar voor mijn moeders hulp en vertrouwde aan haar alle recepten toe. Op latere leeftijd verkocht mijn moeder zelf de familiegerechten op de markten in Suriname.

 • Festival prisirie

  2004 - Festivals

  Jaren later is mijn moeder geëmigreerd naar Nederland, is ze getrouwd en heeft 5 kinderen. Ze bleef koken voor mensen bij feestjes en andere activiteiten, en mensen hielden van haar gerechten. Toen ikzelf 7 jaar was, ging ze met ons hele gezin voor het eerst verkopen op een festival in Nederland. Met vallen en opstaan, en tenten die omvielen, kreeg ze de smaak te pakken en begon ze haar smaalvolle producten te verkopen op meerdere festivals. Vrolijkheid, dat is belangrijk bij de verkoop op festivals. Lekkere smaken, vrolijke mensen; mijn moeder liet iedereen genieten van heerlijke gerechten. Iedereen die heeft geproefd van de gerechten prijst de smaken, sappen en sauzen aan. Het lekkerste uit Suriname, de combinatie van heerlijke gerechten en fijne sauzen.

 • blank

  Heden - Prisirie

  Ondanks de vrolijkheid en passie van me moeder, zag ik hoe hard ze aan het werk was. Om een stap hoger te zetten, en heel Nederland mee te laten genieten, kwam ik haar jongste zoon (30 juni 1997) tot een conclusie. Een merk met de lekkerste authentieke tropische smaken waar iedereen van haar vrolijkheid kan mee genieten: Prisirie (dat vrolijkheid en plezier betekent). Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de fraaie smaaksensaties die mogelijk zijn met onze sauzen.
KWALITEIT EN VEILIGHEID

Alle Prisirie producten worden veilig verwerkt in faciliteiten die onafhankelijk zijn gecertificeerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. De fabrieken waar de producten worden geproduceerd zijn FSSC 22000 en HACCP gecertificeerd.


We gebruiken alleen de lekkerste kruiden en specerijen, welke op verantwoorde wijze zijn ingekocht. De producten bevatten geen genetisch gemodificeerde (GMO) ingrediënten, zijn lactose vrij en bevatten geen kunstmatige kleur- en geurstoffen. Natuurlijke smaken, natuurlijke ingrediënten.

WAT DOEN WE AAN
DUURZAAMHEID

Wij gebruiken zoveel mogelijk recyclebaar materiaal, zoals glas en karton. Glas is voedselveilig en is eindeloos recyclebaar, terwijl karton 6 tot 7 keer gerecycled kan worden. We hebben daardoor een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk.

 

Dit laat zien dat de lekkerste smaken ook samen kunnen gaan met duurzame componenten.

 

 

 

 


HET PROCES

blank